Kauniit kiiltävät hiukset

Kauniit kiiltävät hiukset

Tervetuloa lukemaan tämän uuden blogisarjan ensimmäistä kirjoitusta "kauniit kiiltävät hiukset".  Opastan sinut vaihe vaiheelta, kuinka hoidat hiuksiasi käyttämällä erikoisvalmisteisia tuotteita ja  millainen harja olisi paras hiuspohjan ja hiusten harjaamiseen. On olemassa paljon erilaisia tuotteita, jotka auttavat hiuksia pysymään terveinä, vahvoina ja kiiltävinä. Olipa sinulla kiharat, suorat, paksut tai ohuet hiukset kerron sinulle kuinka voit parhaiten säilyttää hiustesi kauneuden.


Kuinka usein hiukset tulee pestä?

Shampoon pääasiallinen tehtävä on poistaa rasvaa ja likaa. Se, kuinka usein hiukset tulisi pestä, voi olla henkilökohtainen valinta riippuen siitä, milloin hiuksesi alkavat tuntua tai näyttää rasvaisilta. Toinen huomioon otettava tekijä on käyttämiesi muotoilu- ja viimeistelytuotteiden määrä. Hiuksia ei kannata pestä liian usein sillä talirauhaset hiuspohjassa voivat päivittäisestä pesusta innostua tuottamaan rasvaa vain entistä enemmän. Hiusten pesu on myös mekaaninen käsittely joten se kuluttaa hiuspituutta. Hiuspohjaa ei kuitenkaan pidä pitää turhaan likaisena, jotta päänahkasi hyvinvointi ei kärsi ja tukkeudu. 


Hiusten pesu

Tärkeä askel hiusten hoidossa on oikean shampoon valinta eli shampoo valitaan oman hiuspohjan mukaan. Shampoota levitettäessä suositellaan, että käytät sitä vain päänahkaan ja hiukan (noin 5-7 cm) lähimpänä hiuspohjaa oleviin hiuksiin. Huuhteluvaiheessa shampoovaahto puhdistaa kyllä hiuspituudetkin. Hiusten pituuksille voi laittaa ennen shampoon vaahdotusta myös hoitoainetta, joka ei sisällä silikoneja (ei mitään ainesosia, joiden nimet päättyvät -cone tai -siloxane). Hoitotuote poistaa tuotekertymät ja muut epäpuhtaudet hiuspituuksista mutta myös suojaa pituuksia shampoon vaikutuksilta. Suosittelen Hårologin Multi Treatia pituuksiin ja latvoihin ja hiuspohjaan sille soveltuvaa shampoota esim. kuivalle hiuspohjalle Hydrate shampoota.

- kostuta hiukset kauttaaltaan vedeltä

- levitä Multi Treat pituuksiin ja latvoihin (alkaen 5-7 cm päähän hiuspohjasta aina latvoihin asti)

- hiero pieni määrä shampoota käsissäsi ja hiero hiuspohjaan. Vaahdota ja huuhtele. Toista vaahdotus tarvittaessa

- puristele käsilläsi suuremmat vedet hiuksista ja levitä hoitoaine. Jos sinulla on kuiva hiuspohja voit levittää hoitoaineen myös hiuspohjaasi, muussa tapauksessa älä laita hiuspohjaan

- käytä hiuksillesi sopivaa tehohoitoa, kuitenkin korkeintaan joka toisen pesun jälkeen jos hiuksesi ovat vahingoittuneet. Yleisesti ottaen hiukselle suositellaan kerran kuukaudessa tehohoitoa. Voit laittaa tehohoidon vaikuttamaan saunassa ollessasi mutta muista suojata hiuksesi pyyhkeellä tai saunamyssyllä! Rebuild spray on nopeampi ja helppokäyttöisempi jälleenrakentava suihke, jonka vaikutusaika on vain 5 minuuttia

- kuivata hiukset puristellen pyyhkeeseen, älä hankaa hiuksia pyyhkeeseen. Jos käytät hiustenkuivaajaa muista laittaa lämpösuoja (Heat protector ), joka suojaa hiuksiasi kuivaajan lämmöltä ja uv-säteiltä

Hiukset ja hiuspohja kannattaa kerran kuussa pestä syväpuhdistavalla Deep cleansing shampoolla. Tätä voi verrata ihon kuorimiseen. Myös savipohjaiset kuorinnat tekevät hyvää hiuspohjalle puhdistaen ja samalla kosteuttaen hiuspohjaa. Terveet hiukset lähtevät terveestä hiuspohjasta. Mikäli sinulla on ongelmia hiusten ja kynsien kasvun kanssa voit käyttää lisäravinteita (hair nutrition) ohjeiden mukaisesti. 

Tulevissa postauksissa pääsemme vielä tuotteiden valinnasta niiden oikeaan käyttöön. Kerron myös, miksi on hyvä harjata hiukset päivittäin aidolla villisianharjaisella harjalla. Odotan innolla, että voin jakaa lisää tietoa hiustenhoitoon ja hyvinvointiin tämän sarjan kautta.

 Älä unohda katsoa tulevista blogikirjoituksista lisää vinkkejä siitä, kuinka hoitaa hiuksiasi parhaiten.

Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.